wat als je werk niet goed meer voelt

Niet meer blij met je werk

Bijna iedereen heeft wel zo’n periode tijdens zijn of haar werk. Je kijkt om 15:00 op de klok, en een half uur later nog een keer. Wat blijkt, het is dan pas 15:02! De tijd tikt maar langzaam voorbij. In plaats van heel gemotiveerd te werken ga je onder werktijd je Facebooktijdlijn even na en op vrijdag zit je de minuten af te tellen tot het weekend begint. En dan natuurlijk de zondagavond, wanneer je chagrijnig bent “omdat het morgen weer begint”. Als deze periode van korte duur is, laten we zeggen een weekje, dan is er waarschijnlijk niets aan de hand met je werk. Maar wat als deze periode overduidelijk langer duurt? Dan moet je écht stappen gaan ondernemen, want dan is er zeker iets mis. Misschien zijn jij en je baan wel uit elkaar gegroeid…

Wat kun je dan doen?

Is je werk nog wel uitdagend genoeg?

Vraag jezelf eens af of je nog wel voldoende uitdaging ziet in je baan. Niets is zo demotiverend als heel de dag werk uitvoeren dat niet uitdagend is, werk dat zo ongeveer vanzelf gaat. Vraag een gesprek aan met je leidinggevende en probeer samen te kijken wat je voor elkaar kunt betekenen. Zorg wel dat je goed voorbereid bent voor dit gesprek: heb zelf ideeën en laat vooral zien dat je gemotiveerd bent en open staat voor nieuwe uitdagingen.

Ga even weg uit de dagelijkse sleur

Weet je wel zeker dat het probleem bij je werk ligt? Misschien is er wel iets anders aan de hand dat onbewust een invloed heeft op je gemoedstoestand. Om dit te ontdekken moet je er even tussenuit gaan, ga een weekendje weg of ga zelfs op vakantie. Vraag jezelf af hoe leuk je je privé leven vindt.

Leer wat nieuws

Zeker als je al jaren hetzelfde werk doet kan het leren en toepassen van nieuwe kennis een enorme boost aan je motivatie en werkplezier geven. Daarnaast staat het natuurlijk altijd goed op je cv als je bent blijven leren.

Loopbaancoaching – als je er écht iets aan wilt doen

Zoek iemand die je kan helpen om te onderzoeken wat de oorzaak is van de afname in je werkplezier. Een loopbaancoach kan je verhelderende inzichten geven in wat jij wil en kan en in wat bij jou past. Hierbij ben jij, samen met je persoonlijke ontwikkeling, de hoofdzaak. Past het werk wat je doet wel bij je persoonlijkheid? Geeft het je wel voldoening? Geeft je baan je energie, of kost het energie? Is er iets anders aan de hand wat ervoor zorgt dat je geen zin meer hebt in je werk? Of ben je gewoon toe aan iets anders?

Arbeid- en organisatiepsychologie

Als arbeid- en organisatiepsychologen zijn wij bij Praktijk Glansreijk dagelijks bezig met de combinatie van individu en werk. Past dit werk wel goed bij jou? Om dit onder de loep te nemen bieden wij ook loopbaancoaching aan. Hierbij ondersteunen wij jou bij vragen op het gebied van je loopbaan, functie of studie en bij heroriëntatie van werk. Verschillende gesprekken in combinatie met gerenommeerde vragenlijsten zorgen ervoor dat we het antwoord op jou vragen kunnen vinden. Wij willen jou helpen om je ambities te verwezenlijken!

Meer informatie?

Heb jij vragen over je loopbaan? Weet je niet wat voor werk je wilt gaan uitvoeren? Loop je vast en weet je niet hoe je verder moet? Wil je weten wat er nou echt bij jou past? Ben je je werk na al die jaren zat en wil je wel eens wat anders? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om te zien wat onze loopbaanbegeleiding voor jou kan betekenen.

Wat als je werk niet goed meer voelt?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...