Waarom de doelgroep huisartsen?

Praktijk Glansreijk is in 2014 opgericht door Ira Janssens. Na een lange zoektocht was er eindelijk een doelgroep die helemaal aansluit bij Ira’s persoonlijke verhaal. Lees hier waarom huisartsen de doelgroep zijn geworden.

Eigen ervaring

Ira heeft een lange geschiedenis wat medici betreft. Op jonge leeftijd heeft ze veel in het ziekenhuis gelegen. Zelf kijkt ze daar met een goed gevoel op terug. De aandacht die ze heeft gekregen en de band die ze met medici heeft opgebouwd, hebben haar door een lastige periode geholpen. Ze was nooit een nummer en is met heel veel respect behandeld. Dat respect was wederzijds. Ze heeft de kwetsbaarheid gevoeld van medici die het beste met haar voor hadden, risico’s hebben genomen en waarbij zaken niet altijd zo zijn gegaan als dat men had gehoopt. Ondanks dat ze mede door een fout gelopen ingreep uiteindelijk haar onderbeen heeft verloren, is ze daar nooit bitter om geweest. Sterker nog. Het heeft haar gevormd tot wie ze nu is. De mensen die haar hebben begeleid, draagt ze een warm hart toe. Ze heeft bevlogenheid en betrokkenheid ervaren en dat is voor haar goud waard.

Kwetsbaarheid

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest. Soms was er geen klik en dat maakte de situatie compleet anders. Ze heeft ervaren hoe kwetsbaar je dan als patiënt bent. Hoe belangrijk vrije artsenkeuze is. Hoe belangrijk het is dat een medicus, en vooral een huisarts, de mens achter de patient ziet met al haar facetten en daarop in kan spelen.

Makkelijke keuze

Vanuit Movir werkt Ira veel met medici waarbij de problematiek vaak zowel op persoonlijk vlak ligt als ook voortkomt uit het managen van de huisartsenpraktijk. Ze kan bij deze vraagstukken haar kennis en ervaring prima  en voelt zich als een vis in het water. Toen ze op zoek ging naar een passende doelgroep die mensgerichtheid, plat met korte lijnen, resultaatgericht en ondernemend is, was het voor haar duidelijk. Huisarts helpen om energiek en bevlogen te blijven om burn-out te voorkomen.

Huisarts onder druk

De afgelopen jaren is de huisarts steeds meer onder druk komen te staan. Naast dokter ben je nu ook werkgever, collega, praktijkmanager en ondernemer. Een hele uitdaging en soms ook moeilijk omdat je niet precies weet wat jekunt of moet doen in de verschillende rollen. Daarnaast opereer je in een cultuur waarin het lastig is om je kwetsbaarheid te laten zien. Zowel bij de patiënt als onder collega’s.

Van mens tot mens

Een huisarts staat midden in de maatschappij en heeft heel veel invloed. Ieder gezin heeft in Nederland een eigen huisarts. Als je die rol/taak goed kunt vervullen dan kun je het verschil maken. Voor de patiënt en ook voor jezelf als mens en huisarts. Daar wil Ira haar bijdrage aan leveren van mens tot mens. Huisartsen ondersteunen om het optimale uit zichzelf te halen om op een prettige wijze de beste zorg te kunnen leveren.

Meer weten, neem dan contact met ons op 

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...