E-coaching voor (huis)artsen en artsen in opleiding

Tegenwoordig spelen innovatie en techniek een steeds grotere rol. Daarom kunnen wij natuurlijk niet achter blijven en hebben wij bij Praktijk Glansreijk e-coaching voor (huis)artsen opgezet. Hierbij coachen we digitaal, in plaats van face-to-face. E-coaching voor (huis)artsen vindt plaats binnen een speciale, veilige en overzichtelijke online coachomgeving. Wist je dat e-coaching ook veel voordelen heeft?

Voordelen van e-coaching voor (huis)artsen

Geen reistijd en geen vaste tijden

E-coaching hoeft niet op vaste tijden en op vaste locaties te gebeuren. Het kan via je computer of je telefoon, vanachter je bureau of vanuit je luie stoel. Je reageert op het bericht van je coach op een moment dat het voor jou goed uitkomt. Voor de coach maakt het niet uit of dit nou ’s ochtends, ’s middags of ’s avonds is. De coach reageert dan weer op jouw bericht binnen een vooraf afgesproken reactietermijn.

Efficiënt

Waar je normaal gesproken een nieuwe afspraak moet maken voor over een paar weken, kun je met E-coaching meerdere mails per week sturen. Dit zorgt ervoor dat E-coaching sneller kan gaan dan face-to-face coaching. Daarnaast is het doordat je vaker contact hebt dan bij het reguliere coachen makkelijker om het coachingstraject in kleine stukjes op te delen. Hierdoor doe je relatief veel succes-ervaringen op, wat natuurlijk erg fijn is.

Anoniemer

Bij E-coaching is er een bepaalde afstand tussen coach en cliënt die vaak als fijn en veilig wordt ervaren. Dit betekent niet dat het contact minder intensief is dan bij face-to-face coaching, maar het zorgt er wel voor dat je een bepaald gevoel van anonimiteit krijgt waardoor je jezelf makkelijker kan openstellen. Hierdoor kan er vaak sneller tot de kern van je probleem gekomen worden en is het makkelijker om dingen te bespreken waarvoor je je schaamt of waarop een taboe rust.

Houvast

De berichten die je uitwisselt met je E-coach worden allemaal opgeslagen in de beveiligde online omgeving. Dit betekent dus ook dat je de berichten altijd kan terug lezen als je er behoefte aan hebt of als je hetgeen dat besproken is nog even door wil nemen. Dit kan je net dat beetje extra houvast geven, je hebt als het ware samen met je coach je eigen zelfhulpboek geschreven.

Schrijven

Doordat je bij E-coaching communiceert via mail kun je écht de tijd nemen om te reageren op het bericht van je coach. Je kan je gedachten dus rustig onder elkaar zetten en omschrijven. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat je je gedachten en emoties structureert, vaak werkt dit heel verhelderend. Daarnaast helpt het je om op jezelf te reflecteren. Door bepaalde dingen op te schrijven ben je al bezig met de emotionele verwerking van je gedachten en ga je nadenken over je eigen gedrag. Het kan werken als een heuse eyeopener.

Informatie over e-coaching voor (huis)artsen

Mocht je na het lezen van dit bericht denken dat E-coaching bij jou past, neem dan vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier. Dan kunnen we samen kijken hoe we jou kunnen helpen. Heb je nog vragen? Neem ook dan contact met ons op. Denk je dat je voorkeur eerder uitgaat naar individuele coaching? Klik dan hier voor coaching voor (huis)artsen of hier voor coaching voor a(n)ios en jonge specialisten.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...