Gelukkig

Word gelukkig met deze tips!

Gelukkig zijn is voor velen het ultieme levensdoel, dus doe je voordeel met deze tips! Dankzij de positieve psychologie weten we wat ons gelukkig maakt, hoe we dat geluk kunnen verspreiden en hoe geluk onze fysieke en mentale gezondheid beïnvloedt. Hieronder volgen 8 nuttige bevindigen uit wetenschappelijk onderzoek, die je kunnen helpen.  Dus kijk snel verder!

 

1. Hoe ouder we worden, hoe gelukkiger we zijn

Ondanks dat de fysieke gezondheid met de jaren achteruit, voelen we ons toch gelukkiger als we ouder worden. Een mogelijke verklaring is dat men rond de 70 jaar minder verwacht van het leven. Men is sneller tevreden met kleine prestaties en overwinningen, en tenslotte ervaart men minder stress. Blijkbaar aanvaard je, als je ouder wordt, wie je bent in plaats van te focussen op de persoon die je wilt worden.

2. Wees een positieve denker

Je hersenen herprogrammeren om de kleine dingen te waarderen en een positieve instelling te hebben; het lijkt te mooi om waar te zien, maar dat is het niet. Neuropsycholoog Rick Hanson beweert dat als iemand zich focust op positieve ervaringen en emoties, men uiteindelijk ook een optimistische instelling zal hebben. Hoe meer je dit doet, des te vaker zal je jezelf gelukkig, dankbaar, zelfzeker, succesvol en geliefd voelen.

3. Beweeg en zorg voor een gezonde geest in een gezond lichaam

Ontelbare wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat hoe gelukkiger je bent, hoe gezonder je lichaam is. Zo versterkt een positieve instelling je immuunsysteem, het verbetert je slaapkwaliteit en het vermindert het risico op hart- en vaatziektes. Daarom is het essentieel om goed voor je geest en je lichaam te zorgen.

4. Koester je relaties

Koester je relaties, want intieme vriendschappen. liefdevolle mensen loodsen je door moeilijke periodes. Hechte relaties waar je op kan rekenen, zijn dus onontbeerlijk. Maak er tijd voor.

5. Na regen komt zonneschijn

In dit cliché schuilt een waarheid als een koe. Na tegenslagen blijven mensen niet eeuwig ongelukkig. Ze herpakken zich. Dus probeer de zon te zien achter de wolken.

6. Wees dankbaar en behulpzaam

Vriendelijk en betrokken zijn, is de snelste weg naar geluk. Zo zou vrijwilligerswerk mensen gelukkiger maken en hun levensduur verhogen, volgens studies van de universiteit van Exeter. Het enige probleem is dat we steeds meer online leven.

7. Blijvend geluk hangt samen met een streefdoel

Geluk komt niet alleen voort uit positieve ervaringen. Integendeel, echte tevredenheid vloeit voort uit het nastreven van een einddoel. Meerdere studies hebben aangetoond dat een doel hebben in je leven en iets willen bereiken, je zelfwaardering verhoogt en depressie afweert.

8. Mediteren maakt gelukkig

Verschillende studies hebben aangetoond dat mediteren zorgt voor innerlijke rust en een gevoel van ultiem geluk. Daarnaast is het de ideale remedie tegen stress, depressie en angst.

 

Bron: Metro

Word gelukkig met deze tips!
Getagd op:                            

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...