zakelijk coachen
Een zakelijke coach is een investering in je bedrijf én in jezelf.

Of je nou net een onderneming gestart bent, plannen hebt om je onderneming uit te breiden of tegen bepaalde zaken aanloopt, een zakelijke coach is altijd een goed idee. Twee zien meer dan één. Bij praktijk Glansreijk coachen we vanuit de arbeid en organisatiepsychologie. Dit houdt in dat wij als arbeid- en organisatiepsycholoog niet alleen maar kijken naar jou als individu, maar ook naar jouw organisatie en de interactie tussen beiden.

Waarom een zakelijke coach?

1. Er zit meer in dan er uit komt

Hoe hard je ook werkt en je best doet, de kans is groot dat je op een punt komt waarop je op eigen houtje niet meer verder komt. Je hebt het gevoel dat er nog veel meer potentie zit in je bedrijf, maar het komt er simpelweg niet uit. Om toch verder te komen heb je nieuwe inzichten nodig, een frisse blik. Een zakelijk coach kan je helpen om de potentie, die zich verschuilt binnen je bedrijf, te ontdekken en in te zetten. Hierdoor kun je weer stappen gaan maken!

2. Doelen stellen en daadwerkelijk uitvoeren

Het opstellen van heldere, duidelijke doelen is van groot belang als je een organisatie leidt. Zakelijke doelen, maar misschien ook wel persoonlijke doelen. Een zakelijke coach kan je helpen om er achter te komen wat je nou écht wilt bereiken met je onderneming. Waar wil je heen? Daarnaast kan de coach je helpen om deze doelen concreet te maken. Verder kan de coach je ondersteunen om deze doelen daadwerkelijk te behalen, door je te motiveren om vol te houden of een figuurlijke schop onder je kont te geven.

3. Verstand van zaken

Als ondernemer kun je nooit alles zelf weten. Het is niet voor niets dat grote bedrijven hele teams aan adviseurs en coaches om zich heen hebben verzameld. Als je geen ‘ondernemende’ vrienden hebt die écht verstand van zaken hebben en jou willen en kunnen helpen, is het fijn als je de hulp van een zakelijk coach kunt inschakelen. Een zakelijke coach kan met een objectieve blik een indruk van je bedrijf vormen. Op basis hiervan kan de coach advies geven.

4. Nieuwe inzichten

Als je dag in dag uit alleen maar bezig bent met je onderneming kan het zomaar zijn dat je ‘blind’ wordt voor bepaalde zaken. Je ziet ze gewoonweg niet. Een frisse blik op je onderneming kan dit veranderen. Een zakelijke coach kijkt zowel naar jou als ondernemer als naar je onderneming. Hierdoor worden er vaak nieuwe inzichten verkregen. Dit kan gaan om jouw rol als ondernemer; je persoonlijkheid, manier van leiding geven, rol als ondernemer, manier van communiceren. Maar ook om de onderneming; hoe de taken zijn verdeeld, hoe werknemers onderling communiceren en of de rollen en taken wel helder zijn en of er een duidelijke visie is.

5. (Opnieuw) Plezier in je werk

Als je bedrijf niet goed loopt en je veel tijd en energie stopt in het herstellen hiervan, kan het zomaar zijn dat je het plezier in je werk verliest. Dit kan ook het geval zijn als je het bedrijf wilt uitbreiden maar dit niet lukt. Dit moet je natuurlijk voorkomen, want plezier in je werk hebben is heel belangrijk. Samen met de coach kun je ervoor zorgen dat je weer met plezier naar je werk gaat en er energie van krijgt.

Meer weten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor zakelijk coachen bij praktijk Glansreijk? Of heb je andere vragen en/of opmerkingen? Neem dan via onderstaand contactformulier contact met ons op, of bel 06-49929384.

 

5 redenen waarom je met een zakelijke coach zou moeten werken
Getagd op:                                    

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...