Voeding en het effect op je slaap

Lukt het slapen wat moeilijk na een heerlijke maaltijd? Bepaalde voeding kan je slaap tegenhouden. En om welke etenswaren het dan gaat, zal je waarschijnlijk verrassen. Vermijd de volgende voedingsmiddelen voor een goede nachtrust (of ga iets eerder aan tafel).

 

Chocolade

Wist je dat in chocolade cafeïne zit? Van deze voedingsstof is natuurlijk bekend dat het je energiek en wakker maakt. Bewaar het stukje chocola dus lekker voor bij de middag-thee.

 

Bacon

Als je gevoelig bent voor etenswaren die de slaap kunnen verstoren, kun je voeding met tyramine het beste vermijden voordat je gaat slapen. Denk aan oude kaas, bacon, aubergine en aardappelen. Eet deze producten minstens vijf uur voordat je naar bed gaat.

 

Scherp eten

Voedsel en specerijen met vluchtige olie en en pittige specerijen kunnen ook de slaap beïnvloeden, zoals knoflook, uien en pepers. Ze kunnen je maag en darmen onrustig maken, zodat die je uit je slaap houden.

 

Chips en pizza

Deze etenswaren zijn natuurlijk erg vet. Vet laat je maag en darmen overuren draaien ‘s nachts. Dag, avondsnack en hallo, nachtrust!

 

Broccoli

Broccoli is natuurlijk erg gezond. Maar omdat het veel vezels bevat, kan het verteren hiervan slapeloosheid veroorzaken. Natuurlijk lekker broccoli eten, maar het liefst verspreid over de dag!

 

Pistachenootjes

Deze snack is een bron van natuurlijke energie. Atleten zijn er dus dol op. Om ervoor te zorgen dat je lekker indommelt in de slaapkamer kun je de nootjes beter overdag eten.

 

Bron: Grazia France en Slaap overwinnen voor dummies

Voeding met een negatieve invloed op je slaap
Getagd op:    

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...