Tips om veerkrachtig te blijven

De zomervakantie is bijna voorbij en dat betekent voor iedereen weer over tot de orde van de dag. Om te voorkomen dat je je uitgeruste gevoel meteen weer kwijt raakt, volgen hier een aantal tips om mentaal fit te blijven en je veerkracht te verhogen.

1. Zoek een uitlaatklep

Probeer je meerdere keren per week te ontspannen. Doe dit door te sporten, te mediteren, een (hobby)cursus te volgen, creatief bezig te zijn, enz. Op deze manier kun je je niet alleen ontspannen na een stressvolle dag, maar kan je ook beter omgaan met toekomstige stress.

2. Wees flexibel en gericht confronterend

In groepsverband kan je niet altijd je zin krijgen, dus moet je leren om compromissen te sluiten. Met andere woorden: go with the flow. Is het echt belangrijk voor je, sta dan voor je zaak, maar: pick your battle!

3. Zoek sociale steun

Zorg voor een goed netwerk: collega’s, teamgenoten, vrienden, familie, kennissen, buren… En wees niet bang om af en toe eens uit te huilen op een schouder, te klagen of gewoon te praten over je zorgen. Op die manier sta je er niet alleen voor en kun je even emotioneel ontladen. Het oude gezegde “gedeelde smart is halve smart” klopt als een zwerende vinger.

4. Zie een tegenslag als een tijdelijk probleem

We hebben vaak de neiging om problemen te vergroten en van een mug een olifant te maken. Er vaar je een probleem, besteed dan niet alleen aandacht aan het aller slechtste scenario. Er zijn vast nog andere scenario’s te bedenken. Onthoud dat er (ooit) betere tijden aankomen. Na regen komt zonneschijn.

5. Koester positieve dingen

Koop een schriftje en schrijf iedere dag voordat je gaat slapen drie mooie momenten op van die dag. Het kan ook iets kleins gaan (een glimlach) of om iets groots (het behalen van een deadline). Vooral de kleine dingen kunnen je ogen openen voor het moois in het leven en je dankbaarheid vergroten.  Dankbaarheid is een belangrijk fundament van geluk en veerkracht.

6. Onderneem actie

Doorbreek je gepieker, uitstelgedrag en boosheid want daar los je je problemen niet mee op. Alleen door gerichte actie te ondernemen gebeurt er iets. Zelfs met de kleinste stappen vooruit, neem je afstand van je moeilijkheden en los je ze op.

7. Geloof in karma helpt

Sterke overtuigingen en principes zijn het beste tegengif voor stress. Als je gelooft dat alles gebeurt om een reden, verbetert je veerkracht gegarandeerd in een snel tempo.

 

Wil je meer weten, neem dan contact met me op

 

Bron: www.metrotime.be

Zomervakantie voorbij. Zeven tips om veerkrachtig te blijven!
Getagd op:                    

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...