Tips om je werknemers te motiveren

Met de naderende jaarwisseling komen ook de goede voornemens. Een goed voornemen voor jou als werkgever kan zijn om je werknemers gedurende het hele jaar te blijven motiveren om goed te presteren. Maar hoe doe je dat? Hieronder vind je 5 tips!

Tip 1: Realistische doelen

Eén van de meest demotiverende dingen voor een werknemer is toewerken naar een onrealistisch doel. Hierbij is de werknemer continu aan het werk zonder dat hij het doel kan behalen. Door het stellen van realistische doelen kunnen werknemers deze ook daadwerkelijk bereiken, wat hen een voldaan gevoel geeft. Wanneer er nog een hele berg werk ligt te wachten is het nuttig om dit op te delen in subdoelen, die elk als doel wel haalbaar zijn.

Tip 2: Complimenten

Werknemers die het gevoel hebben dat hun werk gezien en gewaardeerd wordt blijken gelukkiger te zijn met hun werk. Geef daarom met regelmaat complimenten aan je werknemers. Zorg hierbij dat je niet alleen een compliment geeft bij het eindresultaat, maar ook gedurende het proces. Wanneer je iemand een echt compliment geeft toont dit aan dat je weet waar je werknemer aan werkt en dat je hier ook geïnteresseerd in bent.

Tip 3: Individuele benadering

Elk mens is anders, daarom is er ook niet één specifieke manier om werknemers gemotiveerd te houden. Waar de een juist vaak geholpen en aangemoedigd wil worden, wil de ander juist zelfstandig werken en zijn eigen ding doen. Het is dus van belang dat je kijkt naar het individu achter de werknemer en dat je daar je manier van motiveren op baseert. De makkelijkste manier om uit te vinden wat bij die ene werknemer past, is door zo nu en dan eens een praatje met hem/haar te maken.

Tip 4: Goede werkomstandigheden

Zorg ervoor dat de werkomgeving motiverend is voor je werknemers. Wanneer de omstandigheden grotendeels verouderd en achterhaald zijn kan dit leiden tot frustratie. Daarbij kan het ook zorgen voor het gevoel niet serieus genomen te worden, of niet gezien te worden als volwaardige werknemer. Het is dus van belang dat er goed materiaal gereld is voor de werknemers en dat zij op een afdeling werken die bij hen past. Sommige mensen werken bijvoorbeeld beter in een zaal waar veel collega’s werken. Andere mensen werken juist weer beter in een rustigere omgeving.

Tip 5: Communiceer

Het is logisch dat werknemers niet bij alle beslissingen in de organisatie kunnen worden betrokken, maar houdt hen hier wel van op de hoogte en geef hen de mogelijkheid om hier op te reageren. Dit zorgt er voor dat werknemers voelen dat zij deel uitmaken van de organisatie en dat zij zich meer willen inspannen om doelen te bereiken.

Bron: Monsterboard

Teamcoaching

Motiveren is lastig. Je hebt verschillende mensen in je team en wanneer doe je het goed want iedereen is anders. Teamcoaching kan je helpen om meer inzicht te krijgen wat je teamleden drijft en hoe je daar op in kunt spelen.               

 Ik ben nieuwsgierig naar teamcoaching

Neem contact op met ons op

Wil je meer weten over hoe je je teamleden kunt motiveren? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel 06-49929384.Ben je verzekerd bij Movir / Elestia of een andere inkomens- of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar? Dan is vergoeding voor een (team)coachingstraject vaak mogelijk.

Tips om je werknemers te motiveren
Getagd op:                            

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...