Stress verminderen met 5 simpele tips
Ontspannen

Werken kan een hoop stress met zich meebrengen, zeker in de zorg. Er wordt veel van je gevraagd en verwacht. Daarbij is de werkdruk hoog. Je wilt alles zo goed mogelijk doen en de beste zorg bieden. Het ervaren van stress en spanning kan je hierbij in de weg staan. Daarom is het belangrijk om de mate van stress te verminderen. Om je te helpen hebben we 5 simpele tips voor je in dit blog!

Tips om stress te verminderen

Tip 1: Maak een lijstje met taken

Opschrijven wat je nog moet doen is een goede en effectieve manier om je gedachten te ordenen. Dit zorgt ervoor dat je weer rust krijgt in je hoofd. Eventueel kun je het lijstje ook nog ordenen op prioriteit. Op deze manier kun je het lijstje punt voor punt afwerken en hoef je niet heel de dag te denken aan wat je nog moet doen. Daarbij geeft het ook een goed gevoel om taken af te kunnen strepen.

Tip 2: Relativeer

Relativeren is een goede manier om vanuit een ander perspectief naar je eigen situatie te kijken. Denk er eens over na hoe belangrijk alle dingen die je moet doen eigenlijk echt zijn. Zijn er consequenties als iets niet op tijd afkomt? Hoe erg zijn deze consequenties? Misschien dat je er op deze manier achter komt dat een aantal van de taken niet zo belangrijk zijn en je deze kunt schrappen of uitstellen. Focus je op de taken die nú belangrijk zijn. De taken die je nog extra kunt doen zijn mooi meegenomen. Dit zal je helpen je stress te verminderen.

Tip 3: Praat erover met anderen

Praten met anderen alleen al kan zorgen voor opluchting en vermindering van stress. Het is in ieder geval zeker beter dan alles opkroppen. Daarnaast geeft het je ook het gevoel dat je niet alleen bent met je probleem, in dit geval, de oorzaak van de stress. Het kan ook zo zijn dat de mensen met wie je praat door een andere bril naar de wereld kijken. Hun perspectief kan wellicht nieuwe inzichten of nuttige tips opleveren, waardoor jij minder stress ervaart. Het kan ook nuttig zijn om er eens over te sparren met een onbekend en onafhankelijk persoon. Natuurlijk ben je dan bij ons aan het juiste adres.

Tip 4: Gezonde leefstijl

Je leefstijl heeft veel invloed op je gemoedstoestand. Als je goed voor jezelf zorgt zal je lekkerder in je vel (gaan) zitten. Dit maakt je weerbaarder voor stress. Sporten hoort ook in een gezonde leefstijl, niet alleen voor je fysieke gezondheid maar ook voor je mentale gezondheid. Tijdens het sporten zet je je gedachten even op nul en haal je de stress uit je lijf. Een gezonde leefstijl zal eraan bijdragen je stress te verminderen.

Tip 5: Geniet

Doe in je vrije tijd dingen waar je gelukkig van wordt. Ga in ieder geval niet bankhangen of hele dagen op bed liggen. Van de dingen die je heel leuk vindt om te doen krijg je een energieboost. Deze boost zorgt ervoor dat je er weer tegenaan kunt. Ook zijn het dingen waar je naar uit kijkt en je op verheugt gedurende de dag of zelfs gedurende de week. Probeer ook stil te staan bij alle fijne dingen in het leven. Vaak zijn dit er veel meer dan je denkt. Genieten helpt je om stress te verminderen of vergeten.

Persoonlijke ondersteuning

Vind jij het moeilijk om met stress om te gaan? Kun je je werk maar niet loslaten als je thuis komt? Vind je het moeilijk om prioriteiten te stellen en je hoofd op orde te krijgen? Of loop je ergens anders tegenaan? Neem dan eens contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


5 simpele tips om stress te verminderen
Getagd op:                

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...