Goede zorg

Om goede zorg te bieden is het vanzelfsprekend om de patiënt centraal te stellen maar ook de synergie binnen het team is essentieel. Daarnaast is samenwerken van groot belang binnen een huisartsenpraktijk. Mensen hebben eigen behoeften en waarden die hen maken tot wie ze zijn en wat zij doen. Als er binnen de praktijk met plezier en passie wordt samengewerkt aan persoonsgerichte zorg, dan is dit voor patiënten en samenwerkingspartner direct merkbaar. Praktijkmanagement wordt steeds belangrijker.

Tevreden medewerkers, tevreden patiënten

Medewerkers die gepassioneerd en tevreden zijn, bieden de beste dienstverlening binnen de huisartsenpraktijk. Zij zijn intrinsiek gemotiveerd; het komt uit hun hart. Ze doen wat bij hen past en ze krijgen energie van hun werk. Op die manier sluiten ze gemakkelijk aan bij de behoefte van de patiënt en de verschillende samenwerkingspartners.

Kwaliteiten optimaal benutten

Om de kwaliteiten van het team optimaal in te kunnen zetten, is het belangrijk dat er een aantal randvoorwaarden goed zijn ingevuld. Een goede praktijkvoering is essentieel. Hierbij gaat het om:

  • een duidelijke missie en strategie van de praktijk,
  • een goede uitvoering van het personeelsbeleid,
  • een effectieve overlegstructuur,
  • transparante werkprocessen,
  • duidelijke taken en verantwoordelijkheden
  • een adequate leiderschapsstijl.

 

Focus op inhoudelijke zorg

Als praktijkhouder of liever gezegd als praktijkmanager ben je verantwoordelijk voor deze niet-zorggebonden zaken die je óf als een uitdaging ervaart óf als een last. In beide gevallen kun je overwegen om hierin advies te vragen,  je te laten begeleiden of deze taken uit te besteden. Op die manier weet je dat het op een juiste manier wordt uitgevoerd en kun je je meer richten op de inhoudelijke (huisartsgeneeskundige) zorg.

Begeleiding

Wil je weten waar de kracht als team zit en wil je de kwaliteiten van de medewerkers optimaal benutten zodat de huisartsenpraktijk floreert? Ik begeleid je op het gebied van:

 

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...
%d bloggers liken dit: