Mensenwerk is prachtig

Werken met mensen is het mooiste wat er is. Het geeft voldoening om hen te kunnen helpen en met hen samen te werken. Iedere dag is anders want ieder mens en iedere situatie is anders. Het is telkens weer een uitdaging om de juiste connectie te maken en te voldoen aan de verwachtingen zonder jezelf te kort te doen. Het vergt flexibiliteit, empathie, besluitvaardigheid, nieuwsgierigheid,  en standvastigheid. Werken met een lach en een traan.

Grenzen stellen

In mensenwerk liggen echter ook valkuilen op de loer liggen. Misschien ken je de vragen die je jezelf stelt: Wanneer is het goed genoeg,  ben je klaar, zeg je nee, kies je voor jezelf? Allemaal vragen die betrokkenheid en bevlogenheid weergeven maar stress kunnen opleveren. Vaak zorg je goed voor de ander en schiet je er zelf bij in. Daarom is het belangrijk om hierin een goede balans te vinden, zodat je jezelf niet tekort doet . Op die manier kun je weer werk werkplezier en levensgeluk ervaren.

Kwaliteiten benutten

Je werkt en leeft het prettigst wanneer je gebruik maakt van je talent. Ieder mens heeft een unieke combinatie van kwaliteiten. De zogenaamde parels, en het is de kunst om deze te ontdekken en te gebruiken. De sleutel hiervoor ligt bij jezelf, want je hebt alle antwoorden in je. Een mens ontwikkelt zich bewust of onbewust een heel leven lang. Iedere levensfase kent zijn eigen kenmerken en behoeften. Bewust stil staan bij persoonlijke ontwikkeling is een must. Daarom biedt Prakktijk Glansreijk je persoonlijke ontwikkeling voor huisartsen.

Begeleiding

Wil je weten wat jouw kwaliteiten zijn, welke mogelijkheden je hebt, hoe je meer grip op situaties kunt krijgen en hoe je gewoon lekker in je vel kunt zitten? Ik begeleid je op het gebied van:

 

Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...
%d bloggers liken dit: