Zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling zijn onderwerpen waar je ten tijde van COVID-19 niet omheen kunt. Er zijn minder sociale activiteiten, verjaardagsfeestjes, evenementen, familiedagen en andere gelegenheden waar je naartoe kunt gaan. Je zit dus meer thuis dan je gewend bent. Dat is heel jammer, maar heeft ook zeker voordelen. Bijvoorbeeld dat je daardoor ineens veel meer tijd hebt om bij dingen stil te staan én dus ook meer tijd hebt om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke effectiviteit vergroten door jezelf beter te leren kennen

Veel mensen hebben zichzelf de afgelopen maanden vragen gesteld als: Ben ik wel gelukkig? Past mijn baan of opleiding wel bij mij? Waar liggen mijn talenten? Hoe kan ik mijn talenten verder ontwikkelen? Waarom haal ik geen plezier uit mijn werk? Hoe kan ik mijn werk-privé balans verbeteren? Waarom laat ik toch zo vaak over mijzelf heenlopen? Ik moet eindelijk de knoop doorhakken, maar ik durf het niet. Wat nu? Et cetera. De kracht van investeren in je persoonlijke ontwikkeling (bijv. door middel van coaching), is dat je met dit soort vragen aan de slag kunt gaan. Door inzicht te krijgen in jezelf en bezig te zijn met zelfreflectie en persoonlijke ontwikkeling kun je zelf meer regie voeren over je leven. Door meer aandacht te besteden aan je eigen gevoelens, gedachten en behoeften, zal je inzicht krijgen in wat voor jou belangrijk is en hoe je dit kunt realiseren.

Meer controle en minder onzekerheid

Tevens kun je door bezig te zijn met persoonlijke ontwikkeling ontdekken wat écht belangrijk voor je is. Wat je ambieert, welke talenten en kwaliteiten je hebt, welke ervaringen je graag zou willen opdoen en hoe je dit kunt realiseren. Verder kun je ontdekken wat jou op dit moment tegenhoudt, wat obstakels of valkuilen voor je zijn. Door jouw obstakels of valkuilen te zien als ontwikkelpunten kun je jezelf motiveren om aan de slag te gaan. Ook kan bezig zijn met je persoonlijke ontwikkeling je een gevoel van grip en/of controle geven, waardoor je minder last hebt van stress. Doordat je steeds beter weet hoe je in elkaar zit kun je met meer zekerheid en vertrouwen bepaalde keuzes maken. Daarnaast helpt het je om op een effectievere manier om te gaan met veranderingen en nieuwe situaties. Hoe meer je overtuigd bent van het feit dat je een keuze hebt om dingen te veranderen, des te makkelijker je bepaalde stappen kunt zetten om je doelen te bereiken.

Investeren in je persoonlijke ontwikkeling kan best spannend zijn

Hoeveel je uit je persoonlijke ontwikkeling kunt halen, valt of staat met je motivatie om je bewust te worden van jezelf; wie je bent en wat je wilt. Je moet hiervoor kunnen kijken naar de delen van jezelf die verbeterd zouden kunnen worden. Delen van jezelf die je op dit moment tegenhouden om iets te doen dat je graag zou willen of zelfs je geluk in de weg staan. Veel mensen zijn bang om uit hun comfortzone te stappen en geconfronteerd te worden met eventuele emotionele lading. Logisch hoor, want dit kan heel spannend zijn, het vereist moed en lef. Ook heerst er nog een taboe op coaching, omdat het idee bestaat dat er echt iets mis moet zijn met je voordat je hulp zoekt. Natuurlijk is dat niet zo, coaching is juist een laagdrempelige manier om snel stappen te zetten in de richting die jij op wil. Investeren in je persoonlijke ontwikkeling kan dus zowel motiverend als confronterend tegelijk zijn. Maar één ding is zeker, als je de uitdaging niet aangaat weet je zeker dat je niet zomaar uit je huidige situatie zult komen.

Wij helpen je graag!

In onze praktijk zijn we dagelijks bezig met de persoonlijke ontwikkeling van onze klanten. Al onze coachingstrajecten zijn maatwerk. We zijn gespecialiseerd in huisartsen en andere medici, maar iedereen is welkom. In onze trajecten maken wij vaak gebruik van vragenlijsten, bijvoorbeeld van de Golden Personality Profiler. Een vragenlijst die op verschillende dimensies en subschalen jouw persoonlijke voorkeuren, kwaliteiten en valkuilen inzichtelijk maakt. Door de combinatie van gesprekken en vragenlijsten krijg je al snel praktische handvatten die jou op weg helpen in jouw situatie of bij jouw vraag. Benieuwd naar de Golden? Klik op onderstaande knop om een voorbeeldrapportage te zien.

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Je kunt contact met ons opnemen door onderstaand contactformulier in te vullen of direct een kennismakingsgesprek te plannen via onze website.Ben je verzekerd bij Movir / Elestia of een andere inkomens- of arbeidsongeschiktheidsverzekeraar? Dan is vergoeding voor een (team)coachingstraject vaak mogelijk.

Persoonlijke ontwikkeling is nog nooit zo belangrijk geweest

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...