ontspannen op vakantieNog even doorbikkelen tot de vakantie

Zo kort voor de officiële zomervakantie hoor je aan alle kanten mensen roepen dat ze écht toe zijn aan vakantie. Ze zijn vermoeid, kunnen zich niet goed concentreren en de zin om te werken ontbreekt. Doodmoe zijn ze dan, op de dag van vertrek. Gestresst en wel worden de laatste spullen in de koffer of auto gepropt voor er aan de tocht naar de vakantiebestemming begonnen wordt. Dat is natuurlijk geen lekker begin van de vakantie. Hoe ga je nou wél ontspannen op reis? Hieronder vind je 5 tips!

Tip 1: creëer structuur en overzicht in belangrijke zaken

Voorkom dat je je op vakantie nog druk moet maken om je werk. Zorg ervoor dat je een inventarisatie maakt van de dingen die je zelf nog moet afmaken voor je vertrekt. Creëer voor de dingen die je overdraagt aan je collega’s een overzicht, zodat het duidelijk is wie wat moet doen, en wanneer diegene dit moet doen. Door dit duidelijk op papier (of op de mail) te zetten is het voor je collega’s duidelijk en kun jij het loslaten.

Stel ook orde op zaken in de dingen die je mee moet nemen op vakantie en dingen die je van te voren nog moet kopen/doen. Maak een lijstje waarop je dingen kan afstrepen, maar ook dingen die later in je opkomen kunt opschrijven. Buiten dat je zo veel minder snel iets vergeet, kun je deze lijst het jaar erop ook weer gebruiken. Daarnaast geeft het maken van een overzicht veel rust. Je maakt dan letterlijk je hoofd leeg, omdat je met één blik op het papier precies weet wat je nog moet doen en pakken.

Tip 2: pak op tijd je spullen in

Een van de grootste valkuilen van mensen die op vakantie gaan, is dat zij super laat beginnen aan het inpakken van hun spullen. Je hoort vaak dat mensen de avond van te voren nog druk aan het pakken zijn, waardoor ze heel laat gaan slapen. Daarnaast vertrekken de meeste mensen erg vroeg. Geen goede combi dus. Door ruim van te voren in te pakken bespaar je jezelf een hoop stress en geef je jezelf de ruimte om de dag voor de vakantie op tijd naar bed te gaan.

Tip 3: Opruimen

Wanneer je vertrekt in de chaos zal dit je hoogstwaarschijnlijk een onrustig gevoel geven. Door je huis op te ruimen creëer je overzicht en rust. Je trekt dan met een rustig gevoel de deur achter je dicht. Daarnaast is het natuurlijk ook fijner als je in een opgeruimd huis thuiskomt na de vakantie.

Tip 4: Laat het los

Veel mensen zullen het volgende gevoel herkennen: je hebt alles ingepakt, een rondje door het huis gelopen en stapt in de auto. En toch bekneld je één bepaald gevoel, namelijk het gevoel dat je iets vergeten bent. Hier kun je nog de hele reis over nadenken, maar dat levert je vaak niets op. Laat het los en vertrek! Misschien ben je wel iets vergeten, vervelend… maar er zijn ergere dingen en het komt heus wel goed. Check voor je vertrekt de meest belangrijke spullen zoals de tickets, sleutels, identiteitsbewijzen, medicijnen enzovoorts en begin dan gewoon met genieten. Je gaat per slot van rekening op vakantie!

Tip 5: Geniet, geniet, en geniet

Als je alles geregeld hebt en de spullen zijn ingepakt rest je nog maar één ding: GENIETEN. Probeer je bewust te zijn van alle fijne dingen en geniet van het hier en nu. Tijdens je vakantie doen het verleden en de toekomst er niet zo toe. Op vakantie gaat alles meestal wat rustiger dan thuis. Daarbij hoef je je niet over zoveel dingen druk te maken. Maak hier gebruik van: maak geen gedetailleerde planningen en leef van dag tot dag. Vandaag is vandaag, en morgen is morgen.

Wil je meer tips om optimaal te genieten van je vakantie? Lees dan deze blog !

bron: sochicken

Hoe ga je ontspannen op vakantie – als je écht aan vakantie toe bent?
Getagd op:                        

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...