Vandaag is het moederdag en worden wij moeders in het zonnetje gezet door onze kinderen met versjes, knutselwerkjes, kadootjes, enz. Misschien commercieel uitgemolken, maar ik vind het ontroerend om te ervaren hoeveel moeite ze doen en geniet er met volle teugen van.

In het tijdschrift de psycholoog van mei 2011 staat een artikel met de titel “Moeders geluk belangrijkst”. Het geluk van kinderen is afhankelijk van de kwaliteit van de relatie van de ouders. Vooral de tevredenheid van de moeder over haar relatie blijkt het geluk van het kind te bepalen. Dat blijkt uit Brits onderzoek onder zo’n 40.000 families naar het geluk van kinderen, vaders en moeders.

Stiekum weten we dat natuurlijk al lang. Als het goed gaat met ons, is dat een heerlijke wetenschap, maar het kan in mindere tijden een extra belasting zijn. Voor mij opnieuw een bevestiging hoe belangrijk het is dat ikzelf het vertrekpunt bent van alle dingen die er in mijn leven gebeuren. Goed om er even bij stil te staan. Raad aan mezelf: misschien toch wat meer relativeren, meer waardering hebben voor Anton en tegelijkertijd mijn eigen grenzen goed bewaken en duidelijk zijn. Ik ga er mee aan de slag en hopelijk zie ik dat dan terug in het geluk van mijn kinderen!

(http://research.understandingsociety.org.uk/findings/early-findings)

 

Geluk van moeder het meest bepalend voor kinderen
Getagd op:

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

WhatsApp Chat
Heb je een vraag? Stuur een bericht via WhatsApp...
%d bloggers liken dit: